nu får jag ta och skriva lite

Det tar lite tid att hitta in här och skriva ju. Jaja idag har vi varit på kalvin jag och min pappa och dom minsta barnen. Emilia är med Anna sin kompis dom är på ridskola nu hoppas på att hon snart kommer hem för här är läxa som väntar på henne..  Ja då är det valborg i morgon vad ska man då hitta på jo vi ska nog grilla lite vet inte om det kommer några kompisar hit. Man kan ju hoppas på det.  Nu försöker Meffi och Jakob att sova men Meffi är lite bråkig med det hon vill inte tror jag.. Jag får gå och stoppa in nappen tror jag.
här kommer lite bilder från när jag och peter var iväg.



Detta är sjukt. Elin jag tänker på dig gumman

Flyttades Under sina tre år på rättspsyk i Sundsvall lärde E 


Flyttades Under sina tre år på rättspsyk i Sundsvall lärde Elin Liljeholm, 25, känna en av medpatienterna. "Jag litade mer på honom än på personalen", säger Elin. Mannen i fråga var Dariusz Ledzion, dömd för sadistiska mord och våldtäkter. När personalen upptäckte hans intresse för Elin flyttades hon till en annan avdelning. Foto: Krister Hansson

De blir inlåsta med våldsmän

 

Elin spärrades in med Anna Lindhs mördare

ESLÖV. Elin Liljeholm, 25, försökte ta livet av sig flera gånger.

Därför skickades hon till en rättspsykiatrisk klinik - bland sexbrottslingar och mördare.

- Något annat alternativ finns inte för patienter som mig. Det är helt sanslöst, säger Elin.

Elins uppväxttid bestod av ett mentalt kaos där hon skadade sig själv på alla möjliga sätt.

Saker och ting blev inte bättre av ett antal tragiska dödsfall i familjen.

- Det var naturligtvis inte mitt fel att de dog, men i mitt förvirrade tillstånd tog jag på mig skulden, säger hon.

"Blev värre"

Elin åkte in och ut på psyket och hon försökte begå självmord åtskilliga gånger.

I dag har hon diagnoserna borderline, ätstörningar och ADHD.

- Jag skadade mig själv på alla möjliga sätt och det blev värre och värre, säger hon.

- Ibland ville jag verkligen dö. Vid ett tillfälle tog jag en stor dos tabletter. Men efter 16 timmar hittades jag livlös på en kyrkogård. Hjärtat stannade, men jag överlevde, säger Elin.

Stämplad som hopplös

Elin stämplades som ett hopplöst fall. Till slut, när hon var 21 år, skickades hon till en rättspsykiatrisk avdelning i Sundsvall.

På kliniken fanns andra som Elin, men de flesta av hennes medpatienter var dömda brottslingar.

Under tre år umgicks hon dagligen med några av Sveriges absolut värsta mördare och våldtäktsmän.

- När jag kom till kliniken fick jag bra kontakt med en av killarna. Jag litade mer på honom än på personalen.

Blev flyttad

Killen som Elin hade träffat var Dariusz Ledzion, som är dömd för flera sadistiska våldtäkter och mord. När personalen upptäckte hans intresse för Elin flyttades hon till en annan avdelning.

En annan patient som Elin träffade var Anna Lindhs mördare, Mijailo Mijailovic.

- Men jag var aldrig rädd. Personalen fanns ju där, säger hon.

"Helt sanslöst"

Elin är tacksam för den vård hon fick och menar att om hon inte fått komma till en rättspsykiatrisk klinik hade hon aldrig blivit frisk.

- Det är det enda stället som har de resurser som krävs för patienter som jag. Men det är helt sanslöst att unga tjejer ska behöva sitta med farliga brottslingar. Det borde finnas speciella kliniker, med lika stora resurser, för oss, säger hon.


Lagom trött

Igår var hade jag väldigt roligt hade en underbar dag med Marika och hennes familj vi hade riktigt kul. Det började med kalvin i över 1timme tror det blev närmare 2timmar där träffade vi en som jobbade på klurifax skojigt. Vi hade givet vis med oss fika. Men ananaspajen väntade vi med tills vi kom hem och den var riktigt underbar god. Måste göra en sådan sen en dag. Sen satt vi i köket en stund och drack kaffe och flabbade. Sen gick vi ut och satt i solen men min persika var inte riktigt så jätte glad på det hon var väldigt kinki för hon håller på att få sina två tänder där nere. Men Marika och slipsen mös riktigt av solen dom låg på filten och nästan somnade kommer bilder på det sen som ni vet är jag väldigt dålig på det..  Sen kom Micke (tössen) och då blev det mat kebbabtalrik blev det och barnen fick en box. Emilia och Tinia lekete som bara den och hade jätte kul och det gjorde Jakob och Agnes med riktigt kul hade dom.. Sen avslutade vi med kaffe sen åkte Marika med fam hem. Tack för en underbar dag...


Peter jobbade över riktigt länge igår han kom inte hem för än kl 10 igår. Persikan var väldigt jobbig hon gnällde hela tiden och tyckte det var konstigt att hennes pappa inte var där. Men hon somnade till slut som tur är..

Idag ska jag och peter mysa riktigt mycket för vi ska iväg idag..

bilder från i dag

Det gick ganska fort tycker jag att lada in dom från telen till datan så svårt var det inte igenkligen..
Då ska jag börja att lada in lite bilder..


Jakob på kalvinlekplatsen


Meffi och Jakob



Jag och Marika


Dom söta barnen


Den mumsiga glassen

Lägger in rästen av bilderna i bilderdagboken

systembolaget

Var precis på systembolaget och handlade lite cider till på fredag och det var första gången jag slap visa leg fan vad chokad jag blev hehe.

Kommer bilder snart ska bara lägga in dom på datan har inte lust med det det är så jäkla tråkigt bara men jag ska bli bättre på det..

!!!!!!!!!!!!

Jaha då får vi hoppas på en bättre dag idag igår var det en tråkig dag. Skulle ju igenkligen träffat Jasmin men som vanligt är denna bruden väldigt upptagen av sig så det blev inte ;0) Idag ska Marika komma hit och vi ska äta frukost och sen ska vi gå till kalvin med Jakob och Ronja och Meffi. Vi tar lite ficka med oss med det ska bli jätte mysigt och ha lite piknick på lekplatsen.. Så nu sitter jag och väntar på min älskade vän Marika hon är sen som vanligt ;0) hehe men det är ju inte lätt att hålla koll på tre ungar sen hade hon bajsungar idag :0) stakaren så nu är hon på väg till skolan med dom sen skulle hon komma hit. Här får hon varva nere lite och ta en kopp choklad med mig.


Igår kolla jag och Peter på rally brudar den var rätt bra inte bästa filmen men den var långtifrån dålig.

Hoppas ni får en toppen dag för det ska jag ha idag puss och kram

Ny dag

Ja då är det ny dag igen hoppas att denna dagen går fort. Jakob springer och leker här och meffi sover och Emilia är i skolan. Ska inte hämta henne idag för hon ska leka med Anna en kompis till henne..  Sen får vi se vad som händer idag det var sagt lekplatsen idag..

Dålig still

Förlåt Jasmin att jag inte bloggat på ett tag så du inte fått något att läsa denna bloggen är till dig gumman så du kan läsa lite.
Jag ska snart hämta Emilia så du vet sen när vi kommit hem ska jag hänga upp tvätt som jag har tvättat. Jag har inte tvättat hela natten igallafall tur är det..  Sen ska jag hjäpa Emilia med läxan och sen ska jag läsa för henne i hennes bok som jag har lovat. Sen blir det och hämta huliganen Jakob sen när menen har kommit hem blir det Pizza för det vill Jakob och jag har lovat honnom det.
Sen får dom ut och springa lite och sen titta på bolibompa och sen ska jakob gå och nanna så han orkar upp i morgon och leka med Vanezza. Puss på dig gumman skriver mer sen


Pappa

Nu säger Meffi Pappa så hon vet vem det är hon räcker upp händerna till Peter och säger pappa såå gulligt...

Jag vet det var jätte längesedan jag skrev i min blogg har haft fullt upp med hemmet. Har inte pallat skriva något mått lite kast med..

Emilia är hos Teddan och Leker.
Jakob är och målar i sin nya målarbok han fått för att han inte kissat i blöjan på 5dagar inte fem dagar på rad det har tagit lite tid måste göra en ny Jakob täkning som han ska klistra på klistermärken när han varit duktig med att inte kissa i blöjan på natten sen måste vi ta bort vällingen på natten han har ju fortfarande det..

Nu bjuder jag lite på bilder på oss och den nya bilen.







Städat

Idag har man städat för det behövdes här.. Nu är här finnt igen Meffi är trött men hon vill inte sova.  Snart ska jag och min man titta lite på tv och mysa...

GLAD PÅSK

Glad påsk på er alla idag har jag och barnen målat ägg jippi äntligen så fick jag måla ägg hehe.. Dom blev jätte finna.  Så glad är man nu när barnen är hemma igen. Dom hade haft jätte kul hos sin farmor :0) skojigt för dom. Imorgon ska Emilia till sin kusin och leka och stanna där till på måndag hon har fullt upp :0) Men det är kul att hon har att göra. Idag ska vi äta ägg och massa påsk mat och mysa riktigt mycket det ska bli en mysig påsk idag..



Sen måste jag skriva till Jasmin Lycka till ikväll jag kommer att tänka på dig.

Motercykel olycka

Sjöbo: Motorcykelolycka

En motorcyklist har kört av vägen på flygrakan utanför Sjöbo. Utryckningsfordon har larmats till olycksplatsen men det är ännu inte känt om det rör sig om några allvarliga personskador i samband med olyckan.


Här var Peter och han såg allt. Han sa att det inte såg så jävla nice ut. Detta hände i onsdes den 8/4 på kvällen

Glad

Emilia ringde i morsse så glad jag blev hon och Jakob kommer hem kl halv 3 jippi vad kul det ska bli vi ska måla ägg ikväll... Hon sa jag ringde inte och sa godnatt för då kanske jag ville hem och sakna er såå gulligt men då var det ju tur att hon inte ringde ju mammas älskling. Hon sa att hon hafft kul och det är roligt att dom haft det. Det är roligt att Jakob klarade två nätter det trode jag faktiskt inte det var imponerande det var riktigt roligt att han klarade det.. puss och kram

Idag

Idag kommer mina älsklingar hem fan vad kul. Jag har saknat dom jätte mycket har inte fått prata med dom sen i onsdes och det känns. Ingen som ringde och sa god natt heller :0( Men det är bara bra för då har dom trivts och det är ju bra. Idag ska vi nog måla ägg eller så blir det imorgon vi får se.. Jag skulle ju måla ägg med så många men det blev ju inte av tyvärr men med mina barn ska jag göra det med igallafall. Det ska bli kul att göra det..

Camilla o Marika grisar vidare

Tack för en grisig dag Marika. Jag och Marika vi var jätte sugna på kebbrulle så vi beställde det och det var en syn när vi skulle äta det vi gisade riktigt mycket våra barn hjälpte oss Tack Meffi, Ronja och Agnes för hjälpen fast vi hade klarat det riktigt bra själva tror jag..  Tyvärr har jag inget foto på detta men ni kan ju använda fantasin det gick riktit vilt till haha.. Där var kebbab och salad över allt på bordet och golvet sen Råkade Ronja få tag i Agnes mugg med cola och det blandade vi nere på golvet med kebbaben och salladen. Ja det var riktigt roligt att äta kebbab med dig det gör vi om imorgon hehe.. Hoppas på att vi ses snart igen. Puss och kram

nu är det väldigt tyst

Vad tomt det är utan sina barn saknar dom jätte mycket. Men dom får det roligt hos sin farmor det vet jag. Idag skulle dom åka till skogen och grilla. Och i morgon ska dom gå på bio det ska bli kul det är första gången för Jakob om han stannar där om han inte vill hem imorgon..
Meffi sover nu.. Så tyst här är.

Mycket liv

Här är det liv i detta hus. Tre barn hörs som ett helt dagis hihihi...  Idag ska Emilia till Andrea och hon tycker det ska bli kul hon har längtat efter denna dagen jätte mycket. Då får vi se när hon ska hem sen då hon vill stanna där till 9 i kväll men det tycker jag är försent.. Sen imorgon ska hon till sin farmor och stanna där till fredag och sen på lördag får jag ha henne hemma :0) och sen på söndag ska hon iväg igen till sin kusin och stanna där till söndag hon blev jätte glad när hon jag fråga om hon ville dit hon hoppasdde av glädje. Jakob är ute med Morfar just nu.

Vad gör du?

Jag lägger in bilder i bilddagboken gör jag. Peter sitter vi den andra datan Jakob nannar Emilia står och klär på sig hon har duschat och meffi sitter och skriker i mitt knä. Nu kom Emilia och ville prata med Meffi och det får hon ju. Meffi är inte på humör just nu hon vill inte alls jo nu vill hon nu tittar hon på saker med Emilia...
Pappa är i sitt rum och kollar på sport det var något viktigt..
Tänkte lägga in lite bilder här det var ju ett tag sen..






Måndag

Ja då var det måndag igen denna helg har gått rent för fort tycker jag det hade varit skönt om det hade varit lördag nu. Emilia har påsklov och det firar hon med att hon är hos Anna i dag och imorgon ska hon till Andrea och på onsdag ska hon till sin farmor och stanna till fredag. Och Jakob skulle också med för det ville han vi får se hur det går jag tror att det går bra en natt kommer gå jätte bra men andra natten vet jag inte är lite osäker men vi får ju hoppas att det går bra det är första gången han ska sova borta 2 nätter det ska bli kul att se om det går man kan ju bara hoppas ju..  Ja sen kansk Emilia ska träffa sin kusse i helgen så det blir inte mycket man ser av henne denna påsk :0( men huvesaken är att hon har kul tycker jag.. Vi får måla ägg på fredag kväll när hon kommer hem :0) För det måste vi göra.. På onsdag ska jag måla ägg med Marika och på torsdag ska jag måla ägg med Jasmin och på fredag ska jag måla ägg med mina egna barn :0) Nu ska jag försvinna ett tag vi får se om jag bloggar mer sennare.. Ha det bra kram

Hemma

Nu är man hemma igen så skönt. Det var mysigt ändå men det är alltid skönt att komma hem. Pappa hade Emilia och Jakob och det gick jätte bra vi kom hem i morsse med bullar från mormors bageri mycket goda bullar har dom..

Lund

Jaha nu är man i lund hos mamma vi sitter och dricker lite cider gott är det. Jag har lånat lite kläder av Jasmin så vi har fotat lite med kul är det. Peter somnar Meffi nu hon är lite  hostig och förkyld.. Synd om henne. Han är duktig  på att sjunga hihi.. Hon är tyst igallafall.. Ja och jag bloggar lite .. Nu ska jag gå och göra ngot anat. Puss och kram

Älskade vänner

Det är fan skönt att ha riktiga vänner som man kan prata med om problem när man är ledsen är glad för dom vännerna jag har tack för att ni finns älskar er. Puss och kram

Skönt

Skönt att få prata med dig det lättade en hel del tack gumman jag gillar dig jätte mycket ska du veta. Du är som en dotter för mig ju det gör så ont när vi är osams hoppas att detta inte händer igen. Jag lovar att jag inte ska vara någon förmedlare.. Love you gumman du är så underbar. Tack för att du finns du är magisk alla dras till dig.

Lund

Då ska man till lund i morgon vad trevligt. Ja kanske vi får se om det blir det hoppas få träffa någon där ju :0) Jag och min Ma och Meffi ska åka dit vi ska vara i mammas lägenhet själv och hjälpa mamma med en sak... Japp så är det. Mamma är i Danmark ju kommer hem snart igen..  Saknar en vis person nu jätte mycket..
Emilia längtar till tisdag för då ska hon få leka med Andrea som hon nu har väntat me så länge på att göra. Nu ska jag och Stephanie gå och vila. Puss och kram

somna nu

Nu tycker jag att du ska somna för nu ska jag titta på tv och vara så snäll annars kan det hända att jag får smäll hahaha

Fan allså

Hur kul är de fan allså blir så jävla trött det finns allså mogolida människor som är störda i huvudet jag blir så jävla förbanad och ledsen och nästan tycker synd om folken som inte fattar bättre är ni så jävla störda ihuvudet eller fan allså blir så jävla sur på er..



Förlåt för alla dom orden var bara tvungen och avreagera mig så då var det färdigt...
Ingen fattar något och det är bra för det behöver ni inte göra...

Då har man varit på emilias skola

Ja då har man nästan klarat av allt på emilias skola det var lite jobbigt men det gick vi var inte med på fikan Morfar och Emilia är kvar och gör det. Det är fan att folk inte kan sluta med det allså jag blir galen.. Emilia och dom andra barnen var jätte duktiga.

Sjukhusgrodor

Detta är citat från verkliga patientjournaler. Hur människor överlevt dessa journalrapporter är dock fortfarande ett mysterium!

Doktorn skrev...

  1. Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka.

  2. Söker på grund av att ha slagit i vänster stortå som nästan har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.

  3. Har huvudvärk i huvudet.

  4. Har mått relativt bra i gipset.

  5. Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.

  6. Patienten har mandolinstor prostata.

  7. Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.

  8. Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.

  9. Patienten går med något sånär levande stöd.

10. Patienten är gravid i 19:e månaden.

11. Ont i vänster växellåda.

12. Patienten har tidigare haft öron men dessa har ramlat bort.

13. Patienten tycker att höger stortå hänger ned något jämfört med de andra fingrarna.

14. Blöder ibland ifrån vänster näsa.

15. Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.

16. Lider av besvedande svära.

17. Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls.

18. När hon känner sig trött kan ansiktet vridas åt höger och där stå och smårycka en stund.

19. Tidigare full frisk man.

20. Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.


Aj det gör ont

Meffi sitter här med armarna runt min arm och det gör ont för hon kniper mig aj aj.  Hon mår lite bättrte febern är inte så hög så vi åker dit och är där en liten stund. Snart ska vi äta och sen är det att göra ungarna färdiga och sen sticker vi..

medans meffi sov

Passa jag och Jakob på att spela på datan och han tyckte det var jätte kul och han ville spela mera fast meffi vaknat stackarn vi får se om vi kan göra det imorgon med..
Puss och kram

Ungar

Dom är bara för goa ju Jakob hittar på så mycket skit just nu dessa dagarna. Han är riktigt uttråkad på att bara få vara här hemma med mig och Meffi. Men imorgon ska han till dagmamman och få ha kul.. Ikväll ska vi till Emilias skola hoppas jag Meffi har blivit sjuk igen :0( så vi får se hur det är med henne ikväll... Cissi ringde idag med jätte roligt att prata  med henne igen det var ett tag sen. Och ett stort Grattis till henne.

Nej detta får inte hända

Fan också detta är ju inte roligt. Jag orkar inte igen suck

Pizza

Nu har man ätit Pizza gott var det. Snart ska vi iväg jag och peter och meffi och fixa inför imorgon. Vi ska nog äta tårta först för papsen fyller ju år det ska bli gott bara tjockis mat allt för att bli tjockis hehe skoja bara det är bara i dag.. Sen får jag börja tänka på vad jag stoppar i mig. Tänka först sa jag hihi...  Jaja nu ska jag kolla runder på datan tror jag.
Puss och kram

vårkännslor

Fan vad göt nu har man vår kännslor det är så jävla härligt väder ute nu man skulle ju bara varit i lund nu och varit men Anna i stadsparken och matat ankorna och passat på att träffa Fadder Jessica..
Jakob är ireterad på damsugaren som står här i vardagsrumet. Den åker snart till skroten för jakob gör bara sig illa på den hella tiden är det inte damsugar röret så snubblar han över hela damsugaren... Det är härligt att ha barn dom bara bråkar.. Imårgon ska man till Emilias skola på kvällen det ska bli kul..
Puss och kram

GRATTIS

Grattis min pappa på din dag älskar dig jätte mycket hoppas du får en bra dag på jobbet. Du är min lycka mitt hopp och min pappa du är den bästa pappan i hella världen love you

snart

Snart lämna Emilia i skolan mår sådär nu hoppas detta skitet försvinner snart.

Är igallafall glad att det löste sig igår med Jag vill ju inte bråka Jag gillar  dig jätte mycket och dina barn och du vet att jag alltid ställer upp på dig och dina barn jag vet inte var du fått det ifrån att jag tycker det är jobbigt. Jag har aldrig sagt nej till dig om jag inte själv har haft något att göra. Jag hoppas att det kommer bli som förr sen att vi kan ta och snacka som vi gjorde innan..


puss och kram

RSS 2.0